Alberts-Beck Theaterreserveringssoftware

Dit is het vervolg op het theaterreserveringssysteem O&O-project. De orginele variant van dit project is gemaakt samen met Joschka Beck. Nadat we dit project hadden afgerond op school ben ik alleen verder gegaan met het systeem door te ontwikkelen. Alberts-Beck Theaterreserveringssoftware is een webprogramma voor theaters. Het is een systeem waarin stoelen voor het theater digitaal aangeboden kunnen worden.

Verdere informatie

Dit systeem is gemaakt in opdracht van Speelgroep Tosjopa. Het systeem heeft buiten een eenvoudig reserveerproces ook een overzichtelijk adminportaal met vele functies.

Het reserveren van tickets is simpel: bezoekers gaan naar de reserveerpagina waar ze allereerst een voorstelling selecteren. Vervolgens selecteren ze de gewenste stoelen en klikken ze op "verder". Er zal nu worden gevraagd om enkele gegevens, zoals naam en e-mailadres, in te vullen. Op de volgende pagina kan voor de tickets worden betaald via Mollie. Zodra de betaling is ontvangen ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin zijn/haar tickets.

Het adminportaal bevat meerdere fucties met betrekking tot adminaccounts, voorstellingen en reserveringen. Allereerst de beheeraccounts: de gebruiker "admin" kan nieuwe accounts toevoegen, geregistreerde accounts bekijken en accounts verwijderen. Mensen met een account krijgen toegang tot het adminportaal. Deze geregistreerde gebruikers kunnen echter geen nieuwe accounts toevoegen, accounts bekijken of verwijderen. Deze functies zijn gereserveerd voor het account "admin". Alle andere functies in het adminportaal kunnen zij wel gebruiken.

Beheeraccounts kunnen ten eerste nieuwe voorstellingen aanmaken. Hierbij kan een naam, datum en prijs van een ticket worden ingevuld. Ook kan elke voorstelling een unieke plattegrond krijgen. Aangemaakte voorstellingen kunnen later ook nog volledig worden aangepast in de "beheer voorstellingen"-pagina. Ook kunnen hier reserveringen worden bekeken en worden verwijderd. Mocht je van een ticket niet weten voor welke voorstelling of welke stoel dit ticket is, dan kun je alle reserveringen doorzoeken op ordernummer of naam/e-mailadres van de bezoeker

Ook kunnen via het adminportaal tickets worden gereserveerd zonder hiervoor te hoeven betalen. Dit is bijvoorbeeld nuttig wanneer er spraken is van een fysieke voorverkoop, waarbij de tickets contant worden afgerekend.

Verder is het template voor de tickets volledig naar wens aan te passen. Je kunt gebruik maken van meerdere placeholders, zoals een placeholder voor de voorstellingnaam, ordernummer, naam van de bezoeker, etcetera.

Tot slot zijn via het adminportaal back-ups te bekijken. Bij elke reservering of verwijdering van een reservering wordt een back-up gemaakt. Om ervoor te zorgen dat zelfs als een beheeraccount gehackt wordt, de back-ups veilig zijn, is het alleen mogelijk om back-ups te verwijderen door in te loggen op de webserver.

Voor meer informatie kunt u hieronder de gebruikershandleiding downloaden. Hier worden alle functies nog eens uitgebreid beschreven.

Downloads en links

Enkele bestanden die je kunt downloaden en enkele links die je kunt bezoeken.

Gebruikershandleiding (.docx)

Trello voor de laatste ontwikkelingen

Originele pagina voor het schoolproject

Het systeem zelf is niet te downloaden vanwege beveiligingsoverwegingen.